Sipraktin şurup vücuttaki doğal kimyasal histamini azaltan bir antihistamindir. Histamin hapşırma, kaşıntı, gözlerde sulanma ve burun akıntısı semptomlarına neden olabilir.
Bu Yazıda Okuyacaklarınız
Sipraktin Şurup Nedir?
Sipraktin hapşırma, sulu gözler, kaşıntı, burun akıntısı ve diğer alerji semptomlarını tedavi edilmesi için kullanılır. Sipraktin, kılavuzunda listelenmeyen amaçlar için de kullanılabilir.
Sipraktin Şurup Yan Etkileri
Aşağıdaki herhangi bir alerjik reaksiyon belirtilerinden birine sahipseniz acil yardım almanız gerekir: zor nefes alma; kurdeşen; yüzünüzün, dilinizin, dudaklarınızın veya boğazınızın şişmesi. Aşağıdaki gibi ciddi bir yan etkiniz varsa Sipraktin kullanmayı hemen bırakın ve doktorunuzu arayın:
- Kafa karışıklığı, olağandışı düşünceler, halüsinasyonlar veya davranışlar;
- Nöbet;
- Kulaklarında çınlama;
- Bayılacakmış gibi hissetmek;
- Hızlı veya vurucu kalp atışları;
- Kolay morarma veya kanama;
- Normalden daha az idrara çıkma veya hiç idrar yapma; veya
- Sararmış veya soluk cilt, koyu renkli idrar, ateş veya olağandışı halsizlik.
Daha az ciddi yan etkiler şunları içerebilir:
- Hafif uyuşukluk, baş dönmesi veya dönme hissi;
- Huzursuzluk veya heyecan hissi (özellikle çocuklarda);
- Uyku sorunları (uykusuzluk), yorgunluk hissi;
- Uyuşukluk veya karıncalanma hissi;
- Artan terleme veya idrara çıkma;
- Bulanık görme;
- İştah değişiklikleri;
- Ağız veya burun kuruluğu, mide rahatsızlığı; veya
- Mide bulantısı, ishal, kabızlık.
Sipraktin Şurup Neden ve Nasıl Kullanılır?
Doktorunuzun reçetesine göre kullanınız. Daha küçük veya büyük miktarlarda veya önerilenden daha uzun süre kullanmayın. Reçetedeki talimatları uygulayın.
Bu ilacı 4 yaşından küçük bir çocuğa vermeyin. Bir çocuğa alerji ilacı veya soğuk algınlığı vermeden önce mutlaka bir doktora danışın. Çok küçük çocuklarda alerji veya soğuk algınlığı ilacı yanlış kullanımından ölüm meydana gelebilir. Sıvı ilacı normal bir yemek kaşıkları ile değil, özel bir doz ölçüm kabı veya kaşığı ile ölçün. Eğer doz ölçüm aletiniz yoksa eczacılardan satın alabilirsiniz.
Sipraktin’i Kimler Almamalıdır?
Son 14 gün içinde furazolidon, izokarboksazid (Marplan), fenelzin (Nardil), rasagilin (Azilect), selegilin (Eldepryl, Emsam, Zelapar) veya tranilsipromin (Parnate) gibi bir MAO inhibitörü kullandıysanız Sipraktin’i kullanmayın. Ciddi yan etkilere yol açan tehlikeli bir ilaç etkileşimi meydana gelebilir. Sipraktin’e alerjiniz varsa veya aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz Sipraktin’i kullanmamalısınız:
- Dar açılı glokom;
- Mide ülseri veya tıkanıklığı;
- Genişlemiş prostat veya idrara çıkma sorunları;
- Astım krizi geçiriyorsanız; veya
- Yaşlıysanız veya sizi güçten düşüren bir hastalığınız varsa.
Sipraktin’i güvenli bir şekilde alabileceğinizden emin olabilmek için, aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz mutlaka doktorunuza söyleyiniz:
- Glokom;
- Astım öyküsü;
- Yüksek tansiyon;
- Aşırı aktif tiroid veya kalp hastalığı
Sipraktin’in doğmamış bir bebeğe zararlı olması beklenmez. Hamileyseniz veya tedavi sırasında hamile kalmayı planlıyorsanız mutlaka doktorunuza danışın. Sipraktin’in anne sütüne geçip geçmediği bilinmiyor, ancak geçerse emzirilen bebeğe zarar verebilir. Bir bebeği emzirirken bu ilacı kullanmayın.
Sipraktin’i Ne Sıklıkla Almalıyım?
Sipraktin kullanıcılarının öncelikli olarak önerilen sıklık olarak günde iki kez almaları gerektiğini bildirdi. Ancak hastaların dini açıdan doktorlarının önerdiği dozaja uymaları tavsiye edilir.
Etkisini Fark Etmeye Başlamadan Önce Sipraktin’i Ne Kadar Süre Kullanacağım?
Yaklaşık 2 hafta ve birkaç gün, katılımcılar arasında sağlık durumlarında rahatlama hissetmeye başlamadan önce en yaygın süreydi. Aynı zaman diliminde diğer kullanıcılarla aynı sonucu alamayabileceğiniz dikkat çekicidir. Zaman çerçevesini birkaç faktör belirler; bu nedenle, Sipraktin’i tüketirken ne kadar iyileşme görmeyi beklemeniz gerektiği konusunda profesyonel tavsiye almak için tıbbi uzmanınıza danışmanızı rica ediyoruz.
Sipraktin Şurup Muadilleri
- SIPRAKTIN
- PRAKTEN
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?