Bir bebek beklediğinizi öğrenmek, anne baba adayları için heyecan verici bir zamandır. Merak edebileceğiniz ilk sorulardan biri bebeğin cinsiyeti: Kız mı erkek mi? Elbette mutlu haberi arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaştığınız anda çevrenizdeki herkesin de bir cinsiyetini tahmini olacaktır.
Bu Yazıda Okuyacaklarınız
Bir Erkek Çocuk Sahibi Olacağınıza Dair 12 “İşaret”
- Hamileliğin erken döneminde sabah bulantısı yaşamadınız.
- Bebeğinizin kalp atış hızı dakikada 140 atıştan azdır.
- Ekstra ağırlığı önde taşıyorsunuz.
- Karnınız bir basketbol topuna benziyor.
- Areolalarınız önemli ölçüde karardı.
- Düşük taşıyorsun.
- Canınız tuzlu veya ekşi yiyecekler çekiyor.
- Protein – et ve peynir için can atıyorsunuz.
- Ayaklarınız hamilelik öncesine göre daha soğuk.
- Bacaklarınızdaki tüyler hamilelik sırasında daha hızlı uzar.
- Ellerin çok kuru.
- Hamilelik sizi her zamankinden daha iyi gösteriyor.
Bir Kızınız Olacağının 12 “İşareti”
- Hamileliğin erken döneminde sabah bulantısı geçirdiniz.
- Bebeğinizin kalp atış hızı dakikada en az 140 vuruştur.
- Ağırlığı kalçalarınızda ve arkanızda taşıyorsunuz.
- Yüksek taşıyorsun.
- Karnınız karpuza benziyor.
- Canın tatlı çekiyor.
- Canınız meyve çekiyor.
- Canınız portakal suyu çekiyor.
- Hamilelik sırasında normal kadar iyi görünmüyorsunuz.
- Hamilelik sırasında her zamankinden daha karamsarsınız.
- Yüzün her zamankinden daha fazla kırışıyor.
- Göğüslerin gerçekten çiçek açtı!
Bebeğinizin Cinsiyetini Öğrenmek İçin Tıbbi Testler
Pek çok insanın bu efsanelere inanması şaşırtıcı değil – neredeyse yüzde 50 haklı olma şansları var. Bunlar, sağlık uzmanınızın bebeğinizin cinsiyetini belirlemek için kullanabileceği testlerden bazılarıdır:
NIPT: Non-invaziv doğum öncesi test
NIPT, ilk trimesterde genetik anormallik olasılığını test etme yöntemidir. Bu anne kan testi fetüs için herhangi bir risk oluşturmaz. Genellikle yüksek riskli gebeliklerde Down sendromunu tespit etmek için kullanılır, ancak bebeğin cinsiyetini de tespit edebilir. Testin doğruluğu yüzde 98 civarında.
Ultrason
Bu, bebeğinizin cinsiyetini belirlemenin en yaygın yoludur ve düşük riskli gebeliklerin çoğu, bebeğin cinsiyetini hamileliğin 18. ve 22. haftaları arasında bu şekilde öğrenir. Fetüs için doğru ve tamamen güvenlidir.
Amniyosentez
Bir amniyotik sıvı örneği kullanarak, amniyosentez genetik anormallikleri ve bebeğinizin cinsiyetini tespit edebilir. Bu yöntem invazivdir ve genellikle yüksek riskli gebeliklerde yapılır.
Koryon villus örneklemesi (CVS)
CVS, Down sendromunu veya diğer kromozomal anormallikleri teşhis etmek için bir plasenta örneği gerektiren invaziv bir testtir. Ayrıca bebeğin cinsiyetini hamileliğin 10. haftasından itibaren belirleyebilir.
İmplantasyon Öncesi Genetik Test (PGT)
Bazı ebeveynler sadece belirli bir cinsiyetten bebek sahibi olmak isteyebilir. Bu, cinsiyete bağlı hastalıklardan kaçınma isteğinden veya bir tercih meselesinden kaynaklanabilir. Bazı ülkelerde, bebeğinizin cinsiyetini IVF geçirerek seçmek yasaldır. Embriyolar laboratuvarda üretilir ve cinsiyet açısından test edilir, ardından sadece seçilen cinsiyetin embriyoları implante edilir. Amniyosentez ve CVS, öncelikle fetal anormalliklerden şüphelenildiğinde gerçekleştirilir ve her iki test de belirli riskler taşır. Fetüsün cinsiyetini belirlemenin bir yolu olarak önerilmezler.
Bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek istemeniz normaldir, ancak sağlıklı bir bebekle sağlıklı bir ebeveyn olmak nihai hedeftir. Hamilelik sırasında sağlıklı beslenmeye devam edin, hamilelik sırasında tükettiğiniz sıvıları izleyin, aktif kalın ve bebeğiniz geldiğinde cinsiyetinin o kadar da önemli olmadığını anlayabilirsiniz!
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?